Het lijkt zo lang geleden, ik schat in zo’n 20 jaar, dat het geen uitzondering was, dat ik al vroeg in de ochtend aan het werk ging.
Puur alleen omdat mijn klanten anders niet met goed fatsoen naar hun dagelijkse afspraken konden.
Met goed fatsoen, bedoel ik in dit geval “zonder haren”.
In die tijd was het nog zo, dat vrouwen de overbeharing in het gezicht een aantal dagen moesten opsparen. Anders kon je dit niet goed behandelen. Wat begon met diathermie ontharingsmethode (lees gewoon elektrische ontharing) werd opgevolgd door de blend methode. Ook de blend methode is een elektrische ontharing, maar dan anders. Dat heeft met stroomsoort te maken. Maargoed, voor de klant met deze vervelende aandoening, maakte dat niks uit. Zij moest alsnog haren sparen om deze goed te kunnen laten verwijderen.
Vooral dat haren sparen was voor menige vrouw (en nog natuurlijk) een regelrechte ramp. Vreselijk vonden zij het, die baard of snor. En ik verzeker je, daar waren zeer ernstige bij hoor. Vaak kwamen ze toch zo goed als glad naar de afspraak, om dan beschamend mee te delen dat ze echt het pincet er hebben moeten bijpakken, vanwege een belangrijke afspraak. Het was dan ook geen uitzondering dat de huid letterlijk kapot getrokken was met haar en al. Maar wondjes met daarna kleine littekentjes en pigmentvlekjes leken minder erg dan haren.
Menig keer ging ik overstag om de afspraak naar de vroege ochtend te verplaatsen, zodat de klant redelijk haarvrij haar dag kon beginnen. Halfacht was geen uitzondering en kwam steeds vaker voor. Doordat de dankbaarheid zo groot was, had ik het er voorover om ver voor openingstijd te beginnen.
Als de klant pech had, konden die wekelijkse afspraken weleens meer dan een jaar duren.
In die tijd vond er binnen ons vakgebied een ware revolutie plaats. Behandelmethoden verbeterden doordat er goede en betrouwbare apparatuur op de markt kwam voor allerlei doeleinden op het gebied van huidverbetering en niet in het minst voor ontharen. De laser deed zijn intrede!
Ik herinner mij nog als de dag van gisteren hoe ik, met nog enkele collega’s uit die tijd, met de Light Sheer Diodelaser in aanraking kwam. In Nederland nog redelijk onbekend, maar in Belgie al enige tijd in gebruik door artsen. Wij werden opgeleid en bijgeschoold over de werking van laser. En natuurlijk ook hoe de apparatuur veilig te bedienen. We hielpen elkaar, door veel ervaring uit te wisselen en waren ons ervan bewust, dat wij voor de echte doorbraak zorgden. De laser deed de ronde, van het ene instituut naar het andere. Ieder een paar dagen per maand. De dagen dat je de laser had, zal ik maar zeggen, stond je werkelijk van de vroege ochtend tot de late avond te “piepen”. Met werkelijk prachtige resultaten. Nu lijkt het allemaal zo makkelijk gegaan te zijn, maar eer dat wij de klant hadden overtuigd van het sublieme effect van een dergelijke behandeling waren we wel een poosje verder. Ik hield voorlichtingsavonden, volgde zelf diverse seminars en deelde de opgedane kennis met mijn klanten. Ik probeerde zoveel mogelijk kennis op te doen om de klant gerust te stellen en te overtuigen. En langzaam maar zeker ging de een na de ander over op het ontharen met laser. Vervolgens kwamen daar de klanten bij die al jaren de oksels liezen en benen bij ons lieten harsen.
Al gauw waren 2 dagen huur van de apparatuur niet meer voldoende.
Weet je trouwens wat het meeste moeite kostte om de klant te overtuigen? Ze moesten de haren scheren. Ja scheren! Erger kon niet, want vroeger had je van je moeder gehoord dat je dan pas echt een baard krijgt.
Echt, en eigenlijk is het ook zo. Het lijkt veel erger te worden, doordat de haren op een gegeven moment bijna allemaal aan het huidoppervlak te zien zijn. Hoe erg is dat!
Maar al gauw werd duidelijk, dat soms na 2 a 3 behandelingen met de laser, de haren al veel minder werden. Stoppels verdwenen. En qua tijd was het veel minder belastend, want 1x per 4 weken een behandeling was voldoende. Ik zeg nog steeds, dat ik nooit eerder zo’n goede zinvolle investering heb gedaan, dan het aanschaffen van een laser voor ontharen. Geen tientallen, maar echt honderden vrouwen vonden met behulp van laserontharing hun zelfvertrouwen terug. Zo iets bijzonders heb ik daarna niet meer ervaren. Het gaf mijn werk veel meer zin, waardoor ik mijn passie meer en meer waar kon maken.
Ondanks de opkomst van de vele namaak apparaten, die absoluut niet doen wat ze beloven, vinden klanten welke kwaliteit verwachten nog steeds de weg naar een van mijn instituten. De meesten zijn zich ervan bewust, dat kwaliteit en deskundigheid heel belangrijk zijn bij dit soort behandelingen.
De klant van nu kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. En ik, ik ga gewoon verder met mensen blij maken.
Dus als je meer wilt weten over de Laserontharing, lees dan de meer specifieke informatie op www.ankebeautycentre.nl/laser-ontharing.

Anke

MEEST RECENTE TIPS