Couperose behandeling Rotterdam

WAT IS COUPEROSE?

Couperose is een erfelijke huidaandoening waar veel mensen last van hebben en heeft te maken met de zwakte van de wand van de bloedvaatjes. Couperose komt het meest voor op wangen en neus, zowel bij mannen als bij vrouwen. Doordat deze bloedvat-wandjes wat dunner en zwakker zijn worden deze zichtbaar als u van een koude in een warme omgeving komt. U ervaart een warmtegevoel en het gezicht loopt rood aan. Couperose kan dus verergerd worden door ruimtes met hoge temperaturen zoals een sauna of stoombad, bij (fel) zonlicht maar ook door alcoholgebruik, roken, stress en bij pittig eten.

Couperose-huid

COUPEROSE BEHANDELING BIJ ANKE BEAUTY CENTRE

Anke Beauty Centre is uw specialist op het gebied van couperose behandeling. Binnen ons instituut zetten wij Intensive Pulse Light (IPL) in voor de behandeling van couperose. Bij IPL wordt licht in de vaatwandjes geschenen waardoor de vaatwandjes direct verkleven. Dit verschijnsel heet coaguleren. Het duurt een week tot 10 dagen na deze behandeling voor het resultaat zichtbaar is.

De huid ruimt de overblijfselen van de vaatjes vanzelf op. Na deze behandeling kunt u het gevoel hebben dat u lang in de zon heeft gelegen. Wij adviseren om een sunblock te gebruiken na de behandeling en dit dagelijks aan te brengen. Dit is namelijk nodig om pigmentverschuiving te voorkomen.

In de meeste gevallen is een enkele couperose behandeling voldoende. Afhankelijk van de hoeveelheid van de gesprongen vaatwandjes, kan een 2e of 3e behandeling noodzakelijk zijn. Tussen de behandelingen zit minimaal 14 dagen tot maximaal 3 weken. Het weer opnieuw ontstaan van couperose hangt sterk af van de dagelijkse verzorging van de huid. Voor de dagelijkse verzorging heeft Anke Beauty Centre gerichte producten en gezichtsbehandelingen. Het weer ontstaan van couperose wordt hierdoor sterk vertraagd. Het onbeschermd blootstellen aan weer/wind en zon, geeft onherroepelijk problemen bij de couperose huid. Hiervoor is een goed professioneel afgestemd plan van aanpak nodig. U kunt bij ons terecht voor een couperose behandeling. Voorafgaand aan deze couperose behandeling leggen wij tijdens het intakegesprek uit wat we precies gaan doen.

 

MEER WETEN OVER EEN COUPEROSE BEHANDELING?

Wilt u meer informatie over couperose en de behandeling hiervan?

Via onderstaande knop kunt u contact met ons opnemen.

Wij vertellen u hier graag meer over tijdens een persoonlijk consult.