HOE KAN IK MIJN HUID BESCHERMEN TEGEN ALLERLEI INVLOEDEN VAN BUITENAF

(en waar wij geen invloed op hebben).

Milieu vervuiling is tegenwoordig een veel voorkomende reden waardoor huidbeschadiging optreed.

Veel mensen onderschatten het belang van goede huidverzorging.

In dit artikel laten wij de meest voorkomende huidproblemen zien welke o.a. door milieu schade zijn veroorzaakt.

Hoe kun je beginnende huidproblemen herkennen?

Zonneschade: Blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen van de zon kan leiden tot zonneschade, waaronder zonnebrand, vroegtijdige veroudering (rimpels, fijne lijntjes) en het verhoogde risico op huidkanker.

Luchtvervuilingsschade: Luchtvervuiling, zoals smog en fijne deeltjes in de lucht, kan leiden tot huidirritatie, ontsteking, vroegtijdige veroudering en huidonzuiverheden.

Windbeschadiging: Harde wind kan de natuurlijke vochtbarrière van de huid beschadigen, waardoor de huid droog en gevoelig wordt, met schilfering en roodheid als gevolg.

Temperatuurwisselingen: Extremen in temperatuur, zoals koude winters en hete zomers, kunnen de huid uitdrogen en leiden tot barstjes, schilfering en een verminderde huidelasticiteit.

Roken: Roken is schadelijk voor de huid en kan leiden tot een doffere teint, vroegtijdige rimpels, en een verhoogd risico op huidkanker. Het vernauwt ook de bloedvaten in de huid, wat de bloedtoevoer en zuurstoftoevoer beperkt.

Het beschermen van de huid tegen deze milieu-invloeden is van cruciaal belang om schade te minimaliseren.

Het dragen van zonnebrandcrème, het gebruiken van antioxidantrijke huidverzorgingsproducten en het volgen van een goede huidverzorgingsroutine kunnen allemaal helpen om de huid gezond en stralend te houden, zelfs in uitdagende omgevingsomstandigheden.

Welke belangrijke stappen kun je zelf ondernemen om huid-schade door milieu invloeden te minimaliseren?

De ervaren Beauty Expert bij Beauty Centre Anke benadrukken belangrijke stappen die je kunt ondernemen om de schade door milieu-invloeden aan de huid te minimaliseren en een gezonde huid te behouden.

Hier is een overzicht van de BASIS stappen in huidverzorging:

Reiniging: Het is belangrijk om je huid zowel ’s ochtends als ’s avonds grondig te reinigen om vuil, olie, en onzuiverheden te verwijderen.

Dit helpt de poriën vrij te houden en de huid schoon te houden.

Gebruik van Lotion: Het gebruik van een toner of lotion na het reinigen kan helpen om de pH-balans van de huid te herstellen.

Dit is vooral belangrijk als de gebruikte reiniger alkalisch is, omdat een optimale pH-balans de huid kan helpen beschermen tegen infecties en irritatie.

Bescherming overdag: Het aanbrengen van een breedspectrum zonnebrandcrème in de ochtend is cruciaal om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen van de zon.

Dit helpt om vroegtijdige veroudering en zonneschade te voorkomen.

Verzorging ’s Nachts: ’s Nachts heeft de huid de gelegenheid om te herstellen, dus het aanbrengen van een voedende nachtcrème kan helpen bij het hydrateren en regenereren van de huid terwijl je slaapt.

Deze stappen vormen de basis van een goede huidverzorgingsroutine,

maar het is ook belangrijk om rekening te houden met je specifieke huidtype en eventuele huidproblemen om de juiste producten te kiezen.

Het raadplegen van een goed opgeleide huidspecialist/schoonheidsspecialist kan helpen bij het ontwikkelen van een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine die aan je behoeften voldoet.

Bij Beauty Centre Anke zijn Beauty Advisors, Beauty Specialisten en experts aanwezig om de juiste huidverzorging voor jou in kaart te brengen.

Maak gerust een afspraak voor een huidanalyse. Onze huidspecialisten gebruiken hiervoor speciale apparatuur waarop je kunt meekijken en het juiste advies krijgt voor je dagelijkse huidroutine waarmee je huidproblemen voor bent.

Bepaal hier je eigen moment voor een gratis huidanalyse.

MEEST RECENTE TIPS