telefoon icoon
mail icoon

Binnenkort lanceren
we onze nieuwe website!

Binnenkort lanceren
we onze nieuwe website!

Micro Dermabrasie

Micro dermabrasie - een korte inleiding

De unieke behandelmethode van micro dermabrasie werd in 1966 in Amerika geïntroduceerd waar het de goedkeuring kreeg van het Amerikaanse FDA - een organisatie vergelijkbaar met het Nederlandse college ter beoordeling van geneesmiddelen. Microdermabrasie (of het afslijpen van de bovenste huidlaag) werd snel populair.

Deze zachte pijnloze peeling is een alternatief voor de chemische peelings of laserbehandeling. Micro dermabrasie wordt ook wel de "lunchpauze peeling" genoemd vanwege de makkelijke en snelle toepassing en vooral omdat er geen hersteltijd nodig is. Deze methode maakt gebruik van een vacuüm en stuurt door een speciaal ontwikkeld handstuk heel fijne kristallen naar de huid.

Wanneer deze kristallen met de huid in contact komen worden er laagjes van de opperhuid afgeschilferd, waarna de kristallen met de dode huidcellen worden afgezogen.

Dit proces geeft een enorme verbetering van alle huidfuncties waaronder de aanmaak van nieuwe collagene vezels. ¾ van de huid bestaat uit collageen. Collageen geeft de huid haar sterkte.

Oorzaken huidveroudering

De belangrijkste oorzaken van huidveroudering is overmatig blootstelling aan zon. De huid reageert door dikker te worden om de onderliggende huidlagen te beschermen waardoor op den duur een vale teint en rimpels ontstaan. Bij het ouder worden, verminderen de functies van de huid. De collagene vezels worden stug en breken, waardoor zich rimpels vormen. Elastinevezels worden ongestructureerd waardoor een verlies van elasticiteit duidelijk zichtbaar is. Bovendien heeft een oudere huid vaak last van hyperpigmentatie. Micro dermabrasie is dan ook bijzonder geschikt voor door de zon veroorzaakte pigmentaties en ouderdomsvlekken.

  • Comedonen (mee-eters)
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Vlekken door vroegere acne
  • Vergrote en/of verstopte poriën
  • Schilferende en droge huid
  • Overmatig vette huid
  • Vermindert littekens
  • Onregelmatige pigmentatie na laserbehandeling
  • Micro dermabrasie als voorbehandeling van een cosmetische ingreep


Micro dermabrasie is een pijnloze zeer effectieve techniek om de huid gladder, zachter en frisser te maken. Fijne oppervlakkige rimpels zullen verminderen en littekens van bijvoorbeeld vroegere acne, worden minder diep.

Grove poriën worden fijner en het is een uitstekende behandeling om pigmentvlekken aan te pakken.
De dode en beschadigde huidcellen worden op milde wijze verwijderd, zodat werkstoffen weer gemakkelijk kunnen worden opgenomen door de huid.

Vochtherstellende producten

Vooral vochtherstellende producten en behandelingen zullen na de micro dermabrasie worden gebruikt. Micro dermabrasie kan voor ieder huidtype worden toegepast. Het is wel raadzaam om voor en na de micro dermabrasie behandelingen de huid niet bloot te stellen aan zon.

Daarvoor adviseren wij u een dagcrème met een hoge beschermingsfactor (ook in de wintermaanden) ter bescherming van uw huid en om pigmentverschuivingen te voorkomen. Drie (opfrisbehandeling voor de huid) tot 10 behandelingen (bij bijvoorbeeld littekens) zijn nodig afhankelijk van de indicatie.

Verstevigen

Door de micro dermabrasie behandeling verstevigt het bindweefsel en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt toe waardoor uw huid gladder aanvoelt en een gezonde uitstraling krijgt.

Meer informatie over micro dermabrasie en vrijblijvende intake

Graag adviseren wij u persoonlijk over micro dermabrasie. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, onze contactgegevens vindt u op de contactpagina.

U kunt voor micro dermabrasie vrijblijvend een afspraak maken bij al onze filialen. Dit intake en huidadviesgesprek is gratis en verplicht u tot niets.

Prijslijst per 1 september 2016

Microdermabrasie met hydratatie € 77,25
Kuur 3 behandelingen € 211,00
Microdermabrasie anti aging € 87,50
Kuur 3 behandelingen € 242,00
Meer informatie over Micro Dermabrasie - Anke Beauty Centre