telefoon icoon
mail icoon

“Het is echt mogelijk om je de mooiste versie van jezelf te voelen"

Anke

Blogs

Scrubben of Exfolieren

Juist omdat je over zoveel producten  hoort, vraag je jezelf misschien af, “wat is het verschil”.
Deze vraag ga ik natuurlijk in dit verhaal voor jou beantwoorden. Om een gezonde en mooie huid te houden kun je zelf thuis al een heleboel doen. Niet voor niets wordt in mijn instituten door de Beauty Experts uitgebreid advies gegeven voor de thuisverzorging.
Tijdens onze Beauty workshops van afgelopen weken bleek maar al te zeer hoeveel vragen er alsnog zijn over het reinigen van de huid.


Zo denken mensen soms dat met een simpele schoonheidsbehandeling van 1x per zes weken, alle huid-oneffigheden worden opgelost. Tja, het wordt wel opgelost, maar slechts voor even. Niet dat ik ons werk zinloos wil laten lijken, in tegendeel. Ik haal dan ook weleens het volgende voorbeeld aan;
“Als je 1x per week je huis heel goed schoon maakt. Inclusief stofzuigen, dweilen, zemen enz. dan blijft het niet zo toch? Zeg nou zelf. De volgende dag zie je alweer het een en ander over de grond zweven en zitten er weer vette vingerafdrukken aan de deuren. Je zal dan dus in de loop van de week zo hier en daar een doekje over moeten halen en een paar keer stofzuigen en dweilen. Dan ziet het er weer gezellig uit. Zo heb je na een aantal weken soms wat extra tijd over om een keukenkastje schoon te maken. Met extra bedoel ik, dat wanneer je zaken bij houd je minder werk hebt op den duur. Dus tijd voor extra’s. Nou zo gaat het nou precies hetzelfde met de huidverzorging. Na je schoonheidsbehandeling is de huid prachtig schoon en glad. Als je er zelf niets aan doet, kan de specialist bij je volgende afspraak, waarschijnlijk weer helemaal opnieuw beginnen om de huid weer toonbaar te maken. Als je langer plezier van je behandeling wilt, ga je dus thuis aan de slag en onderhoud je zo goed mogelijk je huid. Zo heeft de specialist weer een tijd voor extra’s, wat je huid alleen maar ten goede komt. Anders blijft het altijd bij reinigen.

Dat was even tussendoor, nu over op het verschil tussen scrubben en exfoliëren.

Scrubben is prima om het bovenste laagje van de huidcellen (die er niet meer toe doen) te verwijderen.
Daardoor verdwijnen de craquelé rimpeltjes en neemt de huid veel meer voedingsstoffen op.
Vandaar dat bijvoorbeeld een lekker maskertje, na je scrub-behandeling wonderen doet.
Scrubs zijn er in veel soorten, van zeer grof tot zeer fijn van structuur. Je kunt meteen al het verschil in kwaliteit constateren doordat de scrub van een goede kwaliteit meestal zeer fijn van structuur is.
Door een grove korrel (hangt natuurlijk wel af van welke stof deze korrel is gemaakt en rond is of plat), wordt de huid meestal onnodig beschadigd. Het krast als het ware.

Exfoliëren werkt dieper en kun je elke dag gebruiken. Een exfoliant bevat altijd fruitzuren. Het kwaliteit verschil zit hem in de soort fruitzuren en de samenstelling daarvan.
Een goede kwaliteit exfoliant, doet in 10 minuten wat het moet doen, nl. de dode huidcellen volledig verwijderen. De huid is glad, zacht en doorlaatbaar voor de serums, of waardevolle crème die je erna  aanbrengt. Je huid is als nieuw.

Zoals ik al vertelde, zijn er van beide producten vele soorten verkrijgbaar.
Ook als je naar onze webshop gaat zie je diverse merken met verschillende scrubs en/of exfoliërende producten.
Mocht je nu twijfelen aan wat goed voor jouw huid is, mail dan gerust je vraag!

Vertel zo goed mogelijk welk huidtype je denkt te hebben. Vertel ook wat je zoal gebruikt om je huid te reinigen. Met die informatie kunnen wij jou een gepast advies geven.
MAIL NAAR; administratie@ankebeautycentre.nl voor GRATIS ADVIES over “scrub of exfoliant”.

Informatie aanvragen

We'll make you shine!

Mis niets, lees onze nieuwsbrief!

Lees nieuwsbrief Inschrijven nieuwsbrief

Brands we love

©2017 Anke Beaute Centre - sitemap - Website ontwikkeld door HVMP Internet Marketing

Wil je meer weten over de laatste trends in beauty?

Dan mag je onze nieuwsbrieven niet missen.

Nieuwsbrief