Over Anke

Alweer veertig jaar ben ik ondernemer in de beauty branche. Zoals zovelen ben ik destijds met een schoonheidssalon aan huis gestart. Nadat ik geen mogelijkheid meer had om te groeien en ‘nee’ moest gaan verkopen aan de klant, ben ik overgestapt naar een grotere ruimte.

In een paar jaar tijd groeide mijn bedrijf waardoor ik niet meer alleen werkte maar met drie mensen personeel.

Een spannende en enerverende tijd.

Al gauw werd deze ruimte ook weer te klein en verhuisden we honderd meter verderop naar een groot pand in waar we nu nog heel succesvol zijn.

Mijn bedrijf breidde ik uit met meerdere vestigingen in onder andere Rotterdam-Blijdorp en Amsterdam en Barendrecht. Inmiddels zijn deze vestigingen afgestoten, zodat ik de focus volledig op Het High-End Instituut in Rotterdam kan leggen twee snelgroeiende instituten kon leggen.

Als eerste in Nederland introduceerde ik de Ultrashape in onze instituten gecombineerd met een afslankconcept onder eigen label “AnkeSlimSlank”. Het werd een mega succes!

Als een van de eerste schoonheidsinstituten in Nederland kon ik de Lasersontharing introduceren in onze instituten door samenwerking met artsen. Een ware ommekeer in Beautyland. Het resultaat wat ik hiermee heb behaald is tot op de dag van vandaag niet te evenaren.

Later kwam skintightening Infrarood licht voor huidverstrakking. Nog steeds een succesvol onderdeel van ons aanbod.

Onze klanten zijn doorgaans 30+ managers, leiders en ceo’s die aandacht en focus hebben voor High Performance en High Confidence. Wij helpen hen tijd en ruimte voor zelfzorg actueel te houden door ons Excellent Membership. Ons beauty team bestaat uit powervrouwen. Klanten noemen ons het Beauty Imperium van Nederland omdat wij prioriteiten stellen aan het ontwikkelen en implementeren van meerdere innovaties in de Beauty Branche.

Mijn rol is o.a. om hier hoge prioriteit te geven. Ik stuur hierbij op een flinke dosis ervaring in deze specifieke markt.

Door actiegerichtheid met name richting het maken van geavanceerde programma’s voor behandelconcepten in combinatie met product adviezen kunnen complete doelgerichte programma’s voor onze klanten direct worden geïmplementeerd.
Een van mijn drijfveren is, mijn instituten op High-End niveau te laten functioneren. Hiervoor heb ik een bedrijfsonderdeel opgericht nl. de Beauty University waarbij ik (jong) talent in de markt kan transformeren naar topspecialisten. Door een uitgekiend leerprogramma in het hoge segment kan talent zich ontplooien en doorgroeien. Inmiddels een geliefd programma voor instituten met personeel in de Beauty Branche.

Mijn tijd gaat volledig op met het werken ‘aan’ mijn bedrijven. Sinds 2019 heb ik de BeautyBusinessEducation opgericht. Een high-End businesscoach programma voor ondernemers in de Beauty Branche en inmiddels ook daarbuiten.

Ik heb een fantastisch team om me heen in het instituut en een goed ingerichte backoffice voor de Beauty Business Education.

Ook de webshop AnkeBeautyShop is een onderdeel van de organisatie met een team.

Alle vier de bedrijven Beauty Centre Anke, Anke Beauty Shop, Beauty University en de Beauty Business Education staan inmiddels goed bekend als betrouwbaar, professioneel, doelgericht en vernieuwend.

Regelmatig heb ik persoonlijk contact met mijn klanten. Ik vraag hen om hun mening en feedback. Zo zie ik de klanten op een andere, persoonlijke manier. Verder ben ik actief in netwerken en zorg ik dat wij bij bedrijven bekend zijn.

In 2009 werd ik genomineerd tot Vrouwelijk Ondernemer Nederland door de Federatie Zakenvrouwen.

Inmiddels maak ik met heel veel plezier deel uit van de Jury “Rotterdamse Zakenvrouw” categorie Ondernemer en ben ik onderdeel van de Raad van Advies van deze organisatie.

Anke Slegtenhorst
Owner/Founder

Beauty Centre Anke
Anke Beauty Shop
Beauty University
Beauty Business Education